SYNYSHYN | Dalhousie School

Dalhousie School

BUILDING ENVELOPE RETRO-FIT

Winnipeg  MB

Pembina Trails School Division

Completed in 2014

$2.3M

 

A building envelope retrofit which included replacement of the roof and existing stucco/limestone cladding that was structurally unsound. The roof replacement incorporated removal of existing skylights and construction of new window lanterns to allow natural light into the classrooms and library which are located in the centre of the school and did not have access to exterior windows.  In addition to the roof top lanterns, new windows were incorporated in each classroom space as well as the exit stairs to maximize day lighting in the previously dark space. The new exterior was designed to seamlessly unify the original building and a previous addition that was not included in the project scope.