SYNYSHYN | Shaftesbury High School

Shaftesbury High School

LIBRARY & CLASSROOM ADDITION

Winnipeg  MB

Pembina Trails School Division

Completed in 2011

$2.5 M

 

The two storey addition to Shaftesbury High School included a new library on the second floor and four classrooms on the main floor. The library was designed to be a warm and inviting space for students to feel comfortable in. It includes a fireplace, reading nooks and a laptop bar. The “classrooms of the future” included flexible furniture and equipment to facilitate a number of teaching and learning styles.

 

LEED principles were followed in the design including extensive use of glass for daylighting strategies, encouraging bicycle use by providing a bike path and built in bike compound, and using durable building materials such as concrete, brick, and limestone.